Uppdaterad 11 maj 20:32

11 maj 15:22, Bråk, Stockholm

Samtal om bråk mellan flera personer på Östermalm.

Polisen är på plats på Erik Dalbergsallén efter samtal om bråk mellan flera personer. När polisen kom till platsen pågick inget bråk. 

Polisen är på plats för att samla in information om vad som har hänt.

Uppdatering klockan 15:46
De uppgifter som har kommit fram är att det vid bråket avlossades ett skott. Polisen har kontakt med en skadad man. Polisen har spärrat av en förmodad brottsplats.

Uppdatering klockan 16:07
Polisen bedömer i nuläget att mannens skada i ena benet är en skottskada. Ambulanspersonal är på plats och ombesörjer att han får den vård han behöver. Polisen har fått uppgifter att bråket kan ha startat i eller utanför ett närbeläget köpcentrum. Polisen har inlett förundersökning angående synnerligen grov misshandel samt grovt vapenbrott.

Uppdatering klockan 16:16
En annan man, med skottskada i ena benet, är anträffad i närområdet och får vård av ambulanssjukvårdare. Polisen bedömer i nuläget att den mannen hör ihop med förundersökningen angående synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott.

Uppdatering klockan 17:11
De båda skottskadade männen är förda till sjukhus med ambulans.

Uppdatering klockan 20:30
Teknikerna är klara med sitt arbete på platsen och de avspärrningar som funnits är borttagna. Polisen kommer finnas i området under kvällen för att ta emot information från de som har uppgifter att lämna. Man kan även lämna information till personalen på polisens kontaktcenter genom att ringa 114 14 eller använda kontaktforumuläret på polisens hemsida. 

Polisen har ändrat brottsrubriceringen angående synnerligen grov misshandel till försök till mord. Brottsrubriceringen angående grovt vapenbrott kvarstår. I utredningen finns flera personer frihetsberövade och i nuläget lämnas ingen mer information kring dessa personer då bedömningen är att det kan försena eller försvåra den pågående utredningen. 

Information om hur du kan lämna din information
Du kan göra det genom att ringa 114 14 eller använda kontaktformuläret på hemsidan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.