Uppdaterad 11 maj 21:36

11 maj 19:40, Åldringsbrott, Kungsbacka

En kvinna i 95-årsåldern blir utsatt för ett bedrägeriförsök.

Vi får in ett samtal från en kvinna i 95-årsåldern. Någon har ringt upp henne och uppgett sig vara från polisen. Personen har bland annat sagt till kvinnan att det skulle ha varit inbrott hos grannar och att en granne även blivit skadad i samband med inbrotten. De har sedan frågat kvinna om lås och värdesaker. Hon har dock fattat misstankar och ringt till sina grannar för att kontrollera uppgifterna. Efter samtal med grannar inser hon att någon försökt lura henne och kontaktar polisen. Hon har enligt uppgift inte blivit av med något eller lämnat ut bankuppgifter. En patrull har varit hos kvinnan och tagit upp en anmälan.

Uppdatering kl. 21:19 Vi får in ytterligare ett samtal. En kvinna i 85-årsåldern i samma område blir uppringd av en man som uppger att han är från polisen och säger att det har varit inbrott och misshandel i området. Han har i samband med detta frågat efter bank-id. Även denna kvinna fattar misstankar och lägger på luren. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.