12 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

00.31 Göteborg, försök till stöld m.m.
Ett kameralarm går till ett företag på Gruvgatan i Högsbo varför väktare samt polis larmas till platsen. Man kan se en person på kamerabilderna varför man vet att det är någon obehörig inne på området. En man påträffas en man i 45 års åldern. Han har inte hunnit göra något varför han misstänks för försök till stöld samt olaga intrång. Mannen körs från platsen efter att man hört honom samt identifierat honom.

00.32 Göteborg, skottlossning.
Flera vittnen oberoende av varandra ringer in till polisen och berättar att man sett/ hört skottlossning på Frölunda Torg. Flera enheter skickas till platsen och ganska snabbt hittar man tomhylsor som bekräftar att det varit en skottlossning. Man söker av området men hittar inte på vare sig någon misstänkt eller skadad person. I samband med händelsen har man gjort iakttagelser som att en moped/ vespa lämnade platsen i samband med skottlossningen. Man spärrar av en plats där hylsorna hittas och tekniker beställs till platsen och de är klara med sin undersökning strax före kl. 05:00.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.