13 maj 06:00, Sammanfattning natt, Hallands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Oslter

22:56 Räddningsinsats, Varberg
Polis kallades till Varbergs hamn då en bogserbåt och ett lastfartyg kolliderat. Räddningstjänsten var på plats och misstankar om sjöfylleri fattades. Polispatrull kontrollerade nykterheten hos kapten utan anmärkning. Det ska ha handlat om plåtskador på fartygen enligt uppgifter till polisen. Inga misstankar om brott i nuläget.  

23:09 Försök till bedrägeri, Halmstad
En man i 65-årsåldern blev uppringd av tre olika kvinnor vid tre tillfällen de uppgav att de representerade olika myndigheter, däribland premiepensionsmyndigheten och polisen.

De ville att målsägaren skulle logga in med bank-id, vilket målsägaren gjorde i två fall, i det tredje började målsägaren ana oråd och anmälde istället händelsen till polisen.

Det är oklart om målsägaren i nuläget blivit av med något kapital, vid inloggningarna. Polis åkte till adressen och upprättade en anmälan om försök till bedrägeri. 

00:00 Olaga hot, Barnfridsbrott, Polisområde Halland. 
En kvinna kontaktade polisen då hon hotats till livet av sin make, målsägaren lyckades jaga ut maken ur huset och polis kom till platsen. En anmälan om olaga hot samt barnfridsbrott upprättades av polispatrullen.  


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.