13 maj 07:04, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Ingen person har gripits misstänkt för brott.

00.43 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en butik på Norra promenaden, Norrköping. En ruta hade krossats till butiken och ett larm hade löst ut. Polis åkte till platsen och konstaterade att ett inbrott skett. Polisen utreder händelsen som stöld genom inbrott. Bland det stulna godset finns tobaksvaror.

04.21 Polis stoppade ett fordon för kontroll på Norra promenaden, Norrköping. Vid kontrollen visade det sig att föraren, en man i 40-årsåldern, inte hade något körkort och han blåste positivt för alkohol i polisens sållningsinstrument. Vid kontroll i fordonet hittades misstänkt stöldgods i form av gräsklippare. Mannen togs med till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Mannen är misstänkt för rattfylleri, grov olovlig körning samt stöld.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat viltolyckor och berusade personer, hanterat larm om bråk och kontrollerat fordon. Inga grova brott eller andra allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.