13 maj 07:05, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fyra personer har gripits misstänkt för brott (se nedan).

23.46 Polis skulle stoppa ett fordon för kontroll i de centrala delarna av Nyköping. Föraren av fordonet stannade inte på polisens uppmaning utan körde iväg och ett efterföljande tog vid. Kort därefter kolliderade polisbilen med en lyktstolpe. Ambulans kallades till platsen och de två poliser som färdades i polisbilen fördes till sjukhus för kontroll. Enligt uppgift ska de inte ha drabbats av allvarliga skador.
Den bil som inte stannade på polisens uppmaning hittades i närheten av platsen där polisbilen kolliderat. En person, en man i 30-årsåldern, fanns i anslutning av fordonet och denne greps. Mannen anhölls under natten, efter beslut av åklagare, misstänkt för försök till grov misshandel.

02.00 Polis larmades med anledning av ett inbrott hos ett företag i Flen. Flera personer hade setts lasta saker, bland annat kabel, i en skåpbil. När polis kom fram till platsen stoppades fordonet som precis åkt iväg. Föraren, som var ensam i fordonet, kunde gripas. Ytterligare två personer kunde gripas i området, detta efter att ha spårats av hundpatrull.

02.43 Polis larmades med anledning av en brand i fordon på Blomstervägen, Katrineholm. Enligt räddningstjänst, som var först på plats, brann det i flera bilar och det bedömdes vara spridningsrisk till intilliggande radhus.
Två bilar hade brunnit, en tredje var skadad av värmen från branden. Polisen har upprättat anmälan om skadegörelse genom brand.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat viltolyckor, larm om bråk och kontrollerat fordon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.