14 maj 12:20, Rattfylleri, Karlstad

Karlstadspolisen stoppade, med hjälp av en trafikant, en personbil där föraren gjort sig skyldig till grovt rattfylleri.

Anmälaren kontaktade polis via 112. han berättade att han låg bakom en vinglande bil på e18 i östlig riktning strax väster om Karlstad. samtalet kopplades ihop med en polispatrull som kunde stoppa bilen i höjd med området Alster strax öster om Karlstad.

Förare visade sig vara en kvinna i 55-årsåldern som blåste positivt i sållningsinstrumentet. Hon medtogs för vidare provtagning i ett bevisinstrument som visade att hon haft en alkoholkoncentration i blodet på minst 1,14 promille under körningen. Hon misstänks nu för grovt rattfylleri varför hennes körkort omhändertogs direkt.

Anmälaren berättade att någon i i hans bil filmat den vingliga färden vilket kan bli ytterligare bevis om allvaret i det brottsliga beteendet. Ett mycket rådigt handlande av anmälaren som visade på stort civilkurage.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.