15 maj 06:48, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 21. 09 Lidköping,bråk/misshandel mm
Polis kallas till Läckögatan där det ska pågå ett större slagsmål, ca 40 personer uppges vara involverade. Någon uppges vara nedslagen på platsen. Han ska ha attackerats av ca 20 person, uppger vittnen. Det finns även uppgifter om att man använder olika typer av tillhyggen. De flesta uppges även vara maskerade. Runt platsen finns ett flertal sk EPA-traktorer parkerade. 
Kl 21.14 så är första polispatrull på plats. Det innebär att de flesta börjar springa från platsen eller lämnar i bilar. Flera personer kan dock stoppas och kontrolleras. Polisen finner ingen skadad person. Flera anmälningar rörande misshandel samt olaga hot mm upprättas. Ingen gripen. 

Kl 23.43 Storgöteborg, misshandel (realtionsbrott)
Polis kallas till en adress i Storgöteborg där grannar hörs skrik och dunsar från en grannlägenhet. Polisen kommer in i fastigheten och kan lokalisera den aktuella lägenheten. Paret i den aktuella lägenhet har även varit ute i trapphuset och bråkat. Uppenbart påverkade båda två. Polisen tar med sig kvinnan till sjukhus för kontroll, hon vill inte medverka till anmälan. Mannen misstänks för misshandel men grips inte på platsen. I bostaden finner även polisen misstänkt narkotika som beslagtogs. Anmälan narkotikabrott.  

Kl 01.34 Munkedal, bilbrand
Vittnen larmar polisen efter det att de sett en man som krossade en ruta till en bil. Därefter börjar en bil brinna och strax därefter är ytterligare en bil som brinner. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Gärningsmannen har inte gripits. Polisen upprättar anmälan om skadegörelse. 

Kl 02.27 Lilla Edet, personrån mm
En person ringer polisen och omtalar att det är sett stort antal ungdomar som springer omkring inne i trädgården till bostaden på Brobäcksvägen. Det framkommer även uppgifter om att de söker en son till den person som larmar polisen. Sonen befinner sig i ett eget hus på tomten, troligen sovande. Polis larmas till platsen.  
Ungdomsgänget rör sig fortfarande i närområdet, det rör sig om ca 10 st maskerade ungdomar och ytterligare samtal kommer in till polisen kring samma händelse. 

När polisen kommer fram så framkommer att sonen blivit rånad, nerslagen och sparkad. Han har synliga skador och ambulans tillkallas. De som gjort detta har ingått i tidigare nämnda gäng men de var maskerade när det genomförde rånet. Offret har blivit rånad på plånbok och mobil. Ytterligare en person har blivit hotad mm. Ingen kan gripas vid tillfället. Oklart när det gäller omfattningen av personskadorna. Anmälan upprättas med rubricering rån samt olaga hot/tvång.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.