15 maj 06:50, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 20.52 Halmstad, våld mot Tjänsteman
Ambulanspersonal befinner sig på en adress där en påverkad man ska omhändertas för tvångsvård vid Norra utmarken. Mannen blir aggressiv och gör utfall mot både anhöriga och ambulanspersonal som backar undan. Polis tillkallas. Polis på plats får använda våld för att man ska kunna genomföra en läkarundersökning. En polisman träffas av slag från den man som ska omhändertas. Inga livshotande skador. Anmälan om våld mot tjänsteman upprättas. Mannen blir tvångsomhändertagen.  

Kl 21.06 Kungsbacka, bråk/hot mot tjänsteman
Polis larmas till en fotbollsmatch vid Håkullavägen. På platsen uppges det vara stökigt, raketer och mycket alkohol. Detta kommer in bl a via sk nattvandrare. Stämningen på platsen beskrivs som hätsk och allvarlig. Någon/några ska jagas runt på området. Kl 21.50 så anländer första polispatrull. En ungdom ska vara misstänkt för hot mot tjänsteman (oklart mot vem). Han uppges blvit fritagen och polisen söker honom. Han hittas av polisen, den misstänkte är född -06. Den misstänkte förs till polisstationen samtidigt som vårdnadshavare kontaktas. Anmälan upprättas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.