15 maj 08:58, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Nio personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för hot och försök till våld mot tjänsteman, och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Under kvällen och natten har flera samtal inkommit från Skellefteå på grund av att många bilar som spelar hög musik kör runt. Polis har arbetat på olika platser i Skellefteå för att upprätthålla ordningen.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:21 Misshandel, Umeå
Polis beordras till Ålidhem med anledning av bråk utomhus. Ingen anträffas på plats. Polis håller förhör med vittnen och en anmälan gällande misshandel ska upprättas.

23:34 Trafikolycka, Skellefteå
Polis beordras till E4 i Skellefteå med anledning av en trafikolycka. Två personbilar är inblandade. En ordningsbot (böter) utfärdas till ena föraren på grund av att rätt avstånd inte iakttagits till framförvarande bil.

23:37 Trafikbrott, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en a-traktor strax utanför Umeå. Fordonet körs fortare än tillåten hastighet för a-traktor. Anmälan gällande misstänkt olovlig körning och tillåtande av olovlig körning upprättas. Fordonet tas i beslag.

00:53 Misshandel, Skellefteå
Polis beordras till Norrbacka med anledning av bråk. Flera personer har varit inblandade och anmälningar gällande misshandel upprättats.

04:01 Förargelseväckande beteende, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Umeå. En anmälan upprättas med anledning av att hög musik spelas.

04:45 Trafikolycka, Robertsfors
Polis beordras till E4 i höjd med Dalkarså med anledning av en singelolycka. Ett fordon har enligt initiala uppgifter åkt in i ett räcke. Åtta personer färdas i fordonet. Föraren misstänks för vårdslöshet i trafik. Förhör hålls och anmälan upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.