15 maj 09:51, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00:00-07:00 har fyra personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för skadegörelse. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:28 Rattfylleri, Kalix
Polis kontrollerar en bilförare i Kalix. Föraren, en kvinna, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. En anmälan ska upprättas och bilnyckeln omhändertas för att hindra fortsatt trafikbrottslighet.

00:41 Våld/hot mot tjänsteman, Luleå
Polis beordras till Porsön, Luleå, med anledning av samtal om en utåtagerande taxikund. En man i 30-årsåldern grips. Han misstänks för våld mot tjänsteman, skadegörelse, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott, eget bruk. Provtagning utförs och förhör hålls. Mannen frisläpps efter beslut av åklagare.

01:28 Misshandel, Gällivare
Polis beordras till en krog i Gällivare på grund av bråk. Enligt initiala uppgifter är två män inblandade. Förhör hålls och en anmälan upprättas. 

01:45 Rattfylleri, Boden
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Boden. Föraren, en kvinna, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och ytterligare provtagning utförs. Anmälan ska upprättas och ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring.

02:13 Rattfylleri, Piteå
Polis stoppar och kontrollerar ett fordon på länsväg 373 i trakten av Långträsk. Föraren, en man, saknar körkort och det råder körförbud för aktuellt fordon. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika och han får följa med för provtagning. Fordonet tas i beslag  för att förebygga framtida trafikbrott. Förhör hålls och anmälan gällande misstänkt rattfylleri, ringa narkotikabrott, eget bruk, samt grov olovlig körning ska upprättas.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.