15 maj 10:51, Misshandel, grov, Göteborg

Man misshandlad vid hållplats, Gamlestadstorget.

Polis och ambulans larmas till hållplatsen vid Gamlestadstorget efter det att vittnen sett en man bli sparkad bl a i huvudet flertal gånger av två andra män. Gärningsmännen ska enligt vittnen ha lämnat platsen till fots. Offret uppges blöda men i övrigt är inte skadeläget känt. Möjligen känner de tre varann, de har fört ett samtal före brottet inträffade. 

En polispatrull åker fram mot brottsplatsen, mannen anträffas. Den skadade har dock försökt undkomma polisen. Ytterligare patruller söker efter de två gärningsmännen. En förundersökning med rubricering grov misshandel inleds. Polishelikoptern ansluter till sökandet.

Polis på plats meddelar att det inte finns behov av ambulans till platsen. Offret samt en kamrat till denne avvisar hjälp från polisen. Detta trots att offret har uppenbara skador i ansiktet, svullnad och sår. Polisen hör vittnen till händelsen.    

Ingen gripen i nuläget. Ej anträffade. Den skadade körs med hjälp av ambulans till Östra sjukhuset för kontroll. 

Anmälan upprättad. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.