Uppdaterad 16 maj 12:01

15 maj 16:41, Brand, Söderköping

Brand vid båtbrygga på Äspö.

16:01 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Äspö (i närheten av Södra Finnö) i Sankt Annas skärgård, Söderköping, med anledning av en brand. Enligt initiala uppgifter ska det brinna vid en båtbrygga och ett närliggande attefallshus. 

16:09 Polispatrull är på väg till platsen. 

16:52 Ytterligare en byggnad ska ha börjat brinna. Räddningstjänsten är på plats tillsammans med kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet. 

17:18 Polispatrull på plats.

17:36 Det brinner fortfarande på två ställen. Polis har i nuläget inte hittat någon naturlig förklaring till att branden startat och därför har en förundersökning gällande mordbrand inletts. 

UPPDATERING MÅNDAG FÖRMIDDAG: Under söndagskvällen greps en kvinna i 65-årsåldern. Hon anhölls under natten efter beslut av åklagare. Brottsrubriceringen är grov mordbrand.

En person saknas efter branden, en man i 70-årsåldern. Polisen har ingen ny information att lämna kring det.

Polisen har för avsikt att genomföra en kriminalteknisk undersökning, men ärendet leds av åklagare. Eventuella frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren i Norrköping. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.