16 maj 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon!

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:34 Polisen larmades till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av en brand. Det var två bilar som brann, ingen person ska ha skadats fysiskt. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

01:12 Polisen larmades till Prästbolsgatan i Linköping med anledning av ett bråk utomhus. När polis kom till platsen noterades att flera rutor på två bilar var krossade. Två anmälningar gällande skadegörelse har upprättats, det finns ingen misstänkt. Poliserna fick kontakt med en man i 40-årsåldern som hade blivit misshandlad av en okänd gärningsman, ett tillhygge ska ha använts. Händelsen rubriceras som grov misshandel. Det finns ingen misstänkt för brottet. Den drabbade mannen var vaken och talbar men fördes till sjukhus för kontroll. Mannen var berusad och inga formella förhör har hållits.  

02:23 Polisen larmades till en adress i Finspång med anledning av att en man skulle ha misshandlat och hotat en kvinna. Detta ska ha inträffat i en lägenhet. Polis åkte till adressen. En man greps misstänkt för misshandel och olaga hot. Mannen och kvinnan är inte obekanta med varandra. Den gripne mannen är i 40-årsåldern. Kvinnan ska inte ha fått allvarliga fysiska skador. Under måndagsmorgonen anhölls mannen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.