17 maj 06:54, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Händelser i urval:

00.32 Det kom larm om pågående inbrott på ett företag i Norsholm, Norrköpings kommun. En ruta var krossad och en person syntes på en övervakningskamera. Polis kom dit, även med hundpatrull, och sökte av platsen men utan att hitta någon misstänkt. Det är oklart vad som eventuellt kan vara stulet. Polisen höll förhör med personal på företag och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott.

03.01 Polis larmades till Lambohov, Linköping. Polis kom dit med flera patruller. En våldsam man ska ha misshandlat två andra män, dels en taxichaufför i 45-årsåldern, och dels en man i 80-årsåldern. Den misstänkte är i 45-årsåldern. Han har en relation till den äldre mannen. Den misstänkte gjorde kraftigt motstånd vid polisens ingripande och det behövdes OC-sprej och handfängsel för att få kontroll på honom. Han omhändertogs för tillnyktring, ej gripen, och är misstänkt för misshandel i två fall, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, samt våld mot tjänsteman. Hotet mot tjänsteman är mot taxichauffören. Ingen av de drabbade ska ha varit allvarligt skadad, men polisen skjutsade den äldre mannen till sjukhus för kontroll.

03.54 Det kom larm om rökutveckling i en lägenhet i Motala. Både ambulans, räddningstjänst och polis kom dit. Det var rökfyllt i lägenheten och en brand hade uppstått vid spisen, som släcktes. Kvinnan togs med till sjukhus för kontroll. Polisen misstänker att branden har startat på grund av oaktsamhet och skrev en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.