Uppdaterad 17 maj 15:09

17 maj 08:00, Mord/dråp, Sundsvall

Under måndagen kontaktades polisen angående en avliden person på en adress i Sundsvall.

Då det finns misstankar om att personen har utsatts för brott har en förundersökning gällande mord inletts.

Polisen har bland annat hållit förhör, genomfört dörrknackning i det aktuella området samt påbörjat en brottsplatsundersökning.

Ärendet leds av polisens avdelning för grova brott.

Anhöriga till den avlidna personen har underrättats.

I nuläget kan ingen ytterligare information lämnas. Josefine Perming Tengqvist finns tillgänglig för frågor från media efter klockan 15:00 idag.

Uppdatering 15:09:

Den avlidna personen är en man i 35-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Ärendet inkom till polisen när en bekant till mannen kom för att besöka honom och då anträffade honom livlös i hans bostad. Polis larmades till platsen, ett bostadsområde strax väster om Sundsvall.

Omständigheter på platsen samt mannens skadebild gör att polisen misstänker mord. Det misstänkta brottet har begåtts någon gång mellan lördag eftermiddag och måndag eftermiddag.

En brottsplatsundersökning pågår och polisen har haft hundar på plats. Ett stort antal förhör har hållits och det arbetet pågår också just nu. Polisen bearbetar även tips, genomför inre spaning samt säkrar spår och beslag som ska analyseras.

Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt i nuläget. Då utredningen är i ett tidigt skede finns ännu ingen tydlig motivbild.

Polisen önskar tips och iakttagelser som allmänheten reagerat över i Nacksta med omnejd mellan lördag eftermiddag och måndag eftermiddag. Tips och iakttagelser lämnas via 114 14.

Förundersökningen leds av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.