Uppdaterad 18 maj 21:08

18 maj 19:04, Mord/dråp, försök, Göteborg

Larm om skottlossning i Lunden. Insats pågår i området.

Polisen får in flera samtal om att de ska ha förekommit skottlossning i området kring Räntmästaregatan. De första uppgifterna som når polisen talar om en eller flera gärningsman till fots samt en eller flera bilar som ska involverade. Det kommer även in information om att en flyende bil ska ha försökt köra på poliser i området, oklart var. Ingen polis ska dock ha skadats. 

Ännu oklart om någon i övrigt ska ha skadats i samband med händelsen. Ett flertal skott uppges ha avlossats enligt vittnesuppgifter. En av de bilar som kan kopplas till händelsen har hittats vid De Geersgatan. Den/de som färdats i bilen har lämnat till fots. Ingen gripen.

En större insats pågår i området där man söker flera gärningsmän. Skottlossningen är bekräftad, fynd av hylsor. Helikopter ingår i sökandet/insatsen. Den troliga platsen där skottlossningen kan ha ägt rum är på De Geersgatan. Platsen kommer att spärras av. 

Kl 19.27: Förundersökning inleds med rubricering försök till mord. Ingen gripen för närvarande.  

Kl 20.00: Ingen ytterligare information från platsen för närvarande.

Kl 20.30: Ingen ytterligare information från platsen för närvarande. 

Kl 21.00 Uppdatering:

Ny information från förundersökningen.
Det har framkommit att det är poliser som avlossat sina tjänstevapen på platsen. Bakgrunden till händelsen är en spaningsinsats/utredning som genomförts på platsen. När detta genomförs så försöker gärningsmannen/männen lämna platsen i sin bil. Han/de kör då rakt mot polismännen som avlossar sina tjänstevapen mot fordonet. Inga kända personskador. 

Rubriceringen försök till mord avser körningen mot polismännen. Utredningen fortsätter men ingen är gripen. När det gäller polisman avlossar tjänstevapen så är det brukligt att utredningen genomförs på SU i ledning av åklagare, så även i detta fall. 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.