Uppdaterad 02 maj 15:56

02 maj 06:55, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en lugn natt i länet förutom ett par ärenden som sticker ut. Nedan följer ett urval av de händelser som har skett i länet.

Brand, Avesta kl 22.54

Det har brunnit i en parkerad bil i centrum. Polisen har varit på plats och man skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt i detta ärende.

Skadegörelse, Borlänge kl 00.08

En kvinna är misstänkt för att ha slagit sönder en ruta på en av SSABs lokaler. Polisen har varit på plats och man har hållit förhör med den misstänkta kvinnan som är i 25-årsåldern.

Brand, Hedemora kl. 01.39

Det har brunnit i en butik i centrum. Vittnen har sett en person i anslutning till butiken, man har hört en smäll och därefter har det börjat brinna. Polisen har varit på platsen och man misstänker mordbrand. Ingen person blev skadad. Det finns i nuläget ingen misstänkt i detta ärende.

Uppdatering om branden i Hedemora 15:55 av Diana Qudhaib, presstalesperson region Bergslagen: 

Vi kommer att höra vittnen som kan ha uppgifter att lämna. Vi kommer även att genomföra en dörrknackning. Teknisk undersökning har genomförts idag. Har man iakttagelser man vill lämna är vi mycket intresserade av dessa. Det kan vara något mindre som kan vara av stor betydelse i slutändan.

Har man tips att lämna kan man kontakta handläggare Kristine Persson Hebert på telnr 010-5671942 under dagtid. Man kan även alltid lämna tips till 11414.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I övrigt har polisen bland annat hanterat 6 viltolyckor som har skett i Säter, Rättvik, Orsa, Hedemora och Gagnef kommun. Ingen person blev skadad i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.