02 maj 06:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:43 Polisen larmades till Hospitaltorget i Linköping med anledning av ett pågående bråk utomhus. Enligt vittnesuppgifter skulle två män ha misshandlat en tredje man. Flera polispatruller åkte till platsen men ingen fanns kvar, men i närområdet påträffades samtliga parter. Två män grips misstänkta för grov misshandel. De gripna är i 35-årsåldern. Tidigt på måndagsmorgonen anhölls männen efter åklagarbeslut. Den drabbade mannen, som är i 30-årsåldern, var vaken och talbar. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget.

23:08 Polisen larmades till Ströbogatan i Norrköping med anledning av en trafikolycka. Det handlade om en singelolycka där en personbil var inblandad. Ingen person ska ha fått allvarliga fysiska skador. Bilen fick omfattande skador och behövde bärgas från platsen. Polisen kommer att utreda orsaken till olyckan.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.