02 maj 17:57, Rån, försök, Linköping

Ung man misshandlad i centrala Linköping.


16:36 Polisen larmades till Hospitalstorget med anledning av ett bråk. En person sågs bli slagen av flera andra personer som sedan lämnade platsen springandes.

På platsen mötte polisen en ung man i övre tonåren som hade blivit misshandlad av för honom okända unga män. Han har inte behövt uppsöka akutsjukvård.

Polisen har sökt i centrala Linköping efter gärningspersoner. Då utseendet på gärningspersonerna stämmer in på ett stort antal personer har det varit svårt att lokalisera dem. Polisen har kontrollerat fem personer, de är inte misstänkta för brott i nuläget.

En anmälan om misshandel alternativt försök till rån är upprättad. Polisen har pratat med vittnen men önskar att komma i kontakt med fler personer som kan ha sett något, eller på annat sätt har uppgifter att lämna om händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.