20 maj 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot fredagen har polisens regionledningscentral Öst hanterat 39 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits misstänkt för brott. Tre personer har omhändertagits för fylleri, påverkan av narkotika eller enligt handräckning.

22:41 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till Eriksberg längs Finspångsvägen med anledning av en brand i bilar som stod vid ett skrotupptag. I samband med släckningsarbetet begränsades trafiken förbi brandplatsen men fick ingen större påverkan på trafiken. Tre personbilar och en lastbil, samtliga uppställda på platsen, totalförstördes i branden. Polisen misstänker initialt att branden kan ha varit anlagd och en förundersökning om skadegörelse genom brand är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen kommer att göra en brottsplatsundersökning under fredagen.

05:44 Polisen larmades till Apelgatan i Norrköping med anledning av stöld ur en parkerad bil. Någon har krossat en ruta på en arbetsbil och stulit verktyg. En anmälan om stöld är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.