21 maj 08:08, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. De händelser som sticker ut:

01.30 Polis larmades till en bostad i Eksjö. En man skulle ha varit våldsam mot en kvinna. När polis kom dit fanns mannen och kvinnan kvar där. Mannen uppträdde aggressivt och vägrade släppa en kniv som han hade i handen. Efter en stund använde polisen OC-sprej och handfängsel för att övermanna honom. Han ska ha misshandlat en närstående kvinna. Mannen anhölls under natten efter beslut av åklagare och är misstänkt för misshandel i relation. Han är i 35-årsåldern. Ingen av de inblandade kom till allvarlig skada fysiskt.

02.13 Polisen fick samtal om skadegörelse vid Kvarndammen i Vetlanda, där det pågick någon form av marknad med mycket folk och bilar. Flera ungdomar hade betett sig illa och haft sönder vindrutor på tre bilar. Polisen sökte efter de misstänkta utan framgång. Patrullen dokumenterade också skadorna och höll förhör med vittnen. Det handlar om tre anmälningar om skadegörelse.

I övrigt har polisen hanterat en del larm om bråk och fylla, samt ärenden gällande trafikbrott, skadegörelse, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.