22 maj 12:43, Stöld, försök, Örebro

Försök till grov stöld från en lägenhet i centrala Örebro.

Det var målsägaren som själv larmade polis via 112 om att en man gått in genom en öppen dörr på baksidan av målsägarens lägenhet som är belägen i ett flerfamiljshus. Målsägaren hade hört att någon gick in i dennes lägenhet och kunde konfrontera mannen när denne försökt stjäla en IPAD vilket målsägaren förhindrade.

Mannen lämnade direkt lägenheten och har eftersökts av flera polispatruller och även spårning med hund dock utan att anträffa tjuven ifråga.

Det finns en bra beskrivning av mannens signalement. Anledningen till att polisen i ett tidigt läge i en utredning är förtegna om signalementsuppfter är för att inte minska värdet av eventuella vittnesförhör. Det är viktigt att utredningen kan styrka att vittnesuppgifter är egenupplevda och inte något man kunnat se eller läsa om i media.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.