Uppdaterad 23 maj 07:08

23 maj 06:06, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning över kvällen / natten i länet.

19.15 Rattfylleri, Stenebyvägen, Billingsfors. Polis stannar en personbil för kontroll där föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. 

20.29 Våldsamt motstånd, Stdasparksbadet, Borås. En man ska omhändertas av polis enligt lagen om berusade personer. Han sätter sig då till motvärn, och är nu misstänkt för våldsamt motstånd. Han är även misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk. 

23.23 Misshandel, Dalsjöfors, Borås. Polis skickas till en adress i Dalsjöfors, med anledning av bråk utomhus. Tre personer, alla män, grips som misstänkta för misshandel. Det finns inga uppgifter om att den man som blivit misshandlad behövde vård.

23.33 Skadegörelse, framkallande av fara,  E45 Lilla Edet. Polis skickas till E45, där en bilförare uppger att han fått någon form av sten kastat på sin ruta från en bro över motorvägen. På platsen anträffar polis golfbollar som troligtvis varit det som kastats. En anmälan skrivs. Det finns ingen misstänkt. 

03.43 Brand, Vidkärr, Göteborg. Polis skickas till Lilla Munkebäcksgatan där det brinner i en bil. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs.

03.10 Grovt rån, grovt olaga frihetsberövade, Lövgärdet, Göteborg. Polis skickas till Lövgärdet, där en lastbilschaufför uppger att han blivit rånad på sitt släp. Mannen har tidigare plockat upp två personer, som misshandlat honom och tvingat honom till platsen. Under färden har släpet tillgripits. Mannen tillses av ambulans men han behöver inte föras med för vård. Polis söker in området med hund, men ingen person anträffas. Lastbilen bärgas och tas i beslag. 

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad, där en man uppges ha slagit sin fru. I bostaden finns även ett barn som bevittnas misshandeln. På plats framkommer att misshandeln pågått över tid, och mannen grips som misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Kvinnan tillsågs på platsen, men det finns inga uppgifter om att hon behövde föras för fortsatt vård.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.