23 maj 20:29, Åldringsbrott, Örebro

Ytterligare ett brott mot äldre har skett i Sörbyängen

En kvinna född -33 har fått besök av två män i uniform och de uppger att de är poliser som ska skydda hennes värdesaker eftersom att det inte är tryggt att ha dem hemma. Eventuellt kan de ha ringt till kvinnan innan de kom på besök.

Männen försvann med smycken och betalkort.

Polisen arbetar inte på det här sättet!

Var kritisk mot okända besökare. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll. Under tiden du kontrollerar personens ID-handling, gå in i bostaden och lås dörren med besökaren kvar utanför.

Om du släpper in någon okänd person, var uppmärksam på att inte fler personer smiter in när du är distraherad.

Ha gärna ytterdörren låst när du är hemma, så att ingen tar sig in utan att du märker det.


Förvara helst inte stora summor pengar hemma.


Undvik att förvara pengar och värdesaker synligt, till exempel i hallen. Förvara dem gärna inlåsta. Då kan en tillfällig besökare inte ta något.


Var försiktig med bankkort, bankomatkoder och även portkoder. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.


Fotografera gärna dina värdesaker och se över hur du förvarar dem.

Läs mer om hur du kan skydda dig i din bostad genom nedan länk.

Om du vet vilka de här personerna är, eller har någon annan information som kan hjälpa oss att få tag i dessa personer, kontakta Polisen på 11414 och säg "Tips" i talsvar. Om du tror att du ser ett pågående brott, ring 112 och be att få tala med Polisen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.