Uppdaterad 24 maj 15:50

24 maj 01:43, Brand, Partille

Mordbrand, Partille

Brand utbröt i en lägenhet på Domarevägen 37 i Partille. Larmet inkom till Polisen ca 01:30. Räddningstjänst och polis tillkallades till platsen. Polisen arbetar i första hand med att bistå räddningstjänsten med evakuering av de boende och genomför avspärrningar för att skydda allmänheten. En person har allvarliga skador, i övrigt är skadeläget okänt. Uppsamlingsplats är Björndammens skola som ligger i närheten. Polisen utreder händelsen och har inlett en förundersökning om mordbrand.

Inga ytterligare kommentarer kommer att kunna lämnas under natten.

Uppdatering 05:21 Räddningstjänsten har enligt uppgift låtit taket brinna ner för att sedan kunna plocka bort det i syfte att hindra ytterligare spridning. Under natten har sex trappuppgångar varit evakuerade. Tre av dessa skulle enligt uppgift snart kunna återgå till sina bostäder. Polis kommer senare genomföra en teknisk undersökning. En förundersökning gällande mordbrand är inledd. Inga uppgifter om ytterligare skadade. I nuläget heller inga uppgifter om skadeläget för den person som initialt uppgavs vara allvarligt skadad. 

Uppdatering 15.45 Den man i 35-årsåldern som initialt uppgavs vara allvarligt skadad är avliden. Hans anhöriga är underrättade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.