24 maj 06:55, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

22:09, skadegörelse, Vårgårda
Vi får in ett larm om en man som slår sönder rutor på en skola med ett basebollträ. Mannen lämnar i riktning mot centrum. När patrull kommer till platsen kan de se att ett 15-tal rutor har blivit sönderslagna. De skriver en anmälan om skadegörelse.

22:46, grov misshandel, Orust
Vi får in ett samtal om en man som blivit knivskuren. Ambulans och polis larmas till platsen. Han ska enligt uppgift ha blivit dumpad vid en åker från en bil. Mannen förs till sjukhus. Polis genomför en brottsplatsundersökning och söker i området med bland annat hund. En förundersökning gällande grov misshandel är inledd.

00:32, försök till grov misshandel, Göteborg
Vi får larm om ett större bråk utanför en festvåning i Vasastaden. Cirka hundra personer är på plats och det har uppstått bråk. 15-20 personer har enligt uppgift varit involverade i bråket och sedan sprungit iväg i riktning mot Kungsportsplatsen. Inga uppgifter om tillhyggen eller skador. Ordningsvakter har hanterat situationen initialt. Några personer i bil ska ha försökt köra på ordningsvakterna i samband med bråket och sedan lämnat platsen. Polis kommer till platsen och skriver en anmälan om våldsamt upplopp samt försök till grov misshandel.

00:42, misshandel, Lidköping
En man vinkar in en patrull på Särnmarksgatan. Han uppger att han har blivit misshandlat och har fått en framtand utslagen av en för honom okänd gärningsperson. Patrullen skriver en anmälan om misshandel. Personen tar sig själv till sjukhus för vård.  

01:38, misshandel, Göteborg
En man har hotat en kvinna med en kniv vid Hjalmar Brantingsplatsen. Han ska även ha slagit henne och ytterligare en kvinna på platsen. Polis kommer till platsen. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov. Patrullen skriver en anmälan om två fall av misshandel, ett fall av grovt olaga hot samt grovt brott mot knivlagen.

01:50, rattfylleri, Borås
En patrull stoppar en bil på Ljungvägen. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.