26 maj 07:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 80-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Sju personer har omhändertagits på grund av berusning och sju personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.
En person har gripits i Jönköpings län misstänkt för brott i Östergötlands län (se nedan).

03.13 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett fordon på Fönvindsvägen, Linköping. Enligt larmet var det en skåpbil som börjat brinna intill en garagelänga som också fattat eld. Branden spred sig snabbt till hela garagelängan. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Platsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

03.49 Polis larmades till en adress i Tranås där en misstänkt berusad person skulle köra från platsen. Bilen, dess skador samt signalement på föraren stämde in på föraren till den bil som var inblandad i en trafikolycka i Åtvidaberg på tisdagen, där en person avled. Polisen åkte till platsen och en person greps. En gripne, en man i 70-årsåldern, greps misstänkt för vållande till annans död och fördes till polisstationen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.