Uppdaterad 29 maj 07:05

28 maj 11:29, Bedrägeri, Hallsberg

Under förmiddagen har polisen fått in två samtal från äldre personer som blivut utsatta för försök till bedrägeri.

En äldre kvinna hör av sig till polisen efter att hon fått ett samtal från en man som säger sig vara från en bank och påstår att kvinnans bankkort blivit kapat och att någon kommer komma till adressen med ett nytt kort.

Inte långt därefter kommer det in ytterligare ett samtal gällande en äldre kvinna som även hon fått ett liknande samtal med någon som påstår att kvinnan kommer få ett nytt bankkort levererat till sig. Kvinnan avslutade samtalet och gjorde det klart att hon inte ville ha något besök.

Uppdatering 29 maj 07.00: Under lördagseftermiddagen inkom det ytterligare tre samtal om att äldre blivit utsatta för misstänkta bedrägeribrott i Örebro, Kumla och Hallsberg.

Får du ett liknande samtal, lägg på och ring 112 så polisen får kännedom om ärendet.

Var vaksam om du noterar liknande samtal eller om det dyker upp en okänd besökare som säger sig leverera ett nytt bankkort.

Tänk på att aldrig lämna ut uppgifter likt bank-id eller koder till olika kort.

 Se länkar nedan för mer information om hur du kan skydda dig.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.