29 maj 07:36, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Borlänge

02.13: Ett larm går från en matbutik i Borlänge och en ruta ska ha krossats där någon misstänks ha tagit sig in. Det har genomförts en brottsplatsundersökning och en anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

Falun

03.57: Ett fordon kontrolleras vid Tullkammaregatan och föraren, en man i 50-årsåldern, blir misstänkt för grovt rattfylleri och får sitt körkort omhändertaget.

Ludvika

04.30: En person ringer in och uppger att han blivit slagen i ansiktet mellan klockan 2-2.30 av några personer utanför en restaurang. Mannen som är i 30-årsåldern fick sy under ögat och dennes glasögon gick sönder. En anmälan om misshandel har upprättats.

Mora

03.22: En man i 30-årsåldern ringer in med anledning av att han blivit skuren i ansiktet i centrala Mora när han stod ute för att röka av en till honom okänd person. Det blir en anmälan om misshandel.

Orsa

23.39: En tonåring blir bötfälld för att ha spelat för hög musik i sitt fordon.

01.07: Det skrivs en anmälan om grov misshandel efter att en man i 20-årsåldern ska ha blivit knivskuren i handen av okända gärningspersoner. Mannen fick sina skador omplåstrade.

Säter

23.52: En man i 20-årsåldern kontrolleras längs riksväg 70 och blåser positivt och är nu misstänkt för rattfylleri.

Älvdalen

01.01: I Idre grips en man i 25-årsåldern misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i 30-årsåldern som han har en relation med. Mannen blev senare anhållen. Ambulans kallades till platsen för att kontrollera kvinnans skador. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.