29 maj 09:43, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:32 Trafikbrott, Sundsvall:
Bilförare i Stenstan får ordningsbot på grund av dubbdäck.

00:54 Skadegörelse, Sundsvall:
Polispatrull beordras till en restaurang med anledning av en berusad kvinna. Kvinnan misstänks ha slagit sönder en fönsterruta på restaurangen. En anmälan gällande skadegörelse upprättas. Kvinnan omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

01:06 Viltolycka, Sundsvall:
Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på E14, Västerlo. Inga personskador rapporteras.

02:18 Misshandel, Örnsköldsvik:
Polisen kontaktas angående ett bråk/slagsmål utanför ett hotell i Örnsköldsvik. En man grips misstänkt för misshandel. En annan man misstänks för grov misshandel och omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälningar upprättas.

05:46 Viltolycka, Kramfors:
Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med ett rådjur på riksväg 90, Sandviken. Inga personskador rapporteras.

Cruising, Sollefteå:
Polis som arbetat i samband med cruising i Sollefteå rapporterar om många besökare på stan. Stämningen har överlag upplevts som god, men det har varit högt alkoholintag och hög musik.

Vid 23:20-tiden inkom ett ärende där en kvinna uppges ha misshandlat en annan kvinna. En anmälan upprättas och den misstänkta kvinnan omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Strax därefter inkommer ytterligare ett misshandelsärende där en man grips misstänkt för att ha misshandlat en annan man. En anmälan gällande grov misshandel är upprättad.

Fem personer i Sollefteå har, utöver ovanstånde, omhändertagits för fylleri i samband med cruisingen.

En trafikkontroll i centrala Sollefteå renderade ett antal böter och ombesiktningar på bilar för brister.

Cirka tio trafikböter har utfärdats. Två personer som misstänks ha spelat hög musik på allmän plats har inte godtagit ordningsbot och där har anmälningar upprättats.

Fram mot 22:00 var det väldigt långa köer på stan och det var svårt att ta sig fram i trafiken. Detta höll i sig fram till cirka 02:00.

En parkering vid en matbutik stängdes av runt 00:00 och öppnades åter runt 04:00.

Övrigt:
Utöver samtliga ovanstående har tre personer i länet mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.