03 maj 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:50 Polisen larmades till en bostad i centrala Motala med anledning av ett bråk inomhus. Polis åkte till platsen. En man, som är i 25-årsåldern greps. Mannen ska ha blivit aggressiv och verbalt hotfull mot en kvinna. Mannen ska ha knuffat kvinnan och han ska även haft sönder en fönsterruta till bostaden. Brottsmisstankarna är försök till utpressning, ofredande samt skadegörelse. Mannen anhölls under natten mot tisdag, ärendet är åklagarlett. Kvinnan, som är i 65-årsåldern, ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador. Mannen och kvinnan är inte obekanta med varandra.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.