03 maj 11:05, Övrigt, Värmlands län

En man åtalas för flera fall av våldtäkt och köp av sexuell tjänst i västra Värmland.

Under första halvåret av 2021 fick polisen in en anmälan gällande köp av sexuell tjänst där två kvinnor anmält att de blivit lurade på den utlovade betalningen. Det kom också in en anmälan om våldtäkt där en kvinna uppgett att hon blivit drogad och våldtagen. Utredningen visade att samme man kunde misstänkas i båda ärendena och att kvinnorna blivit kontaktade av mannen via Sugardating varpå de sedan träffats i mannens hem. 

Det visade sig att den misstänkte mannen bokat och betalat kvinnornas tågbiljetter och vidare utredning gav vid handen att mannen bokat och betalat biljetter för ett flertal kvinnor. Polisen kunde identifiera och komma i kontakt med flera av de kvinnor som besökt mannen.

I förhör har det kommit fram i stort sett identiska uppgifter om mannens tillvägagångssätt. Han ska ha utgett sig för att vara någon annan och lovat hög ersättning för kvinnornas sällskap. 

Uppgifterna från kvinnorna om deras besök ledde till att ytterligare anmälningar om olika brott kunde upprättas.

Åtalet omfattar endast en del av de kvinnor som kontaktats i utredningen och avser 13 fall av våldtäkt, tio fall av köp av sexuell tjänst, grovt bedrägeri och bedrägeri med sammanlagt 26 målsäganden.

Frågor hänvisas till senior åklagare Barbro Brännlund: 010-562 66 70

För kontakt med utredare inom polisen ring presstjänsten på 010-569 46 00

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.