Uppdaterad 03 maj 19:42

03 maj 19:28, Försvunnen person, Motala

Polisen önskar allmänhetens hjälp.

16:46 Polis larmades till Torpavägen i Motala efter ett samtal om att en kvinna saknades. Kvinnan ska ha försvunnit från sin bostad någon gång efter klockan 12:00 på tisdagen. Kvinnan är i 80-årsåldern, 165-170 centimeter lång och har en sjukdomsbild som gör att hon kan uppfattas som förvirrad. Hon har grått hår, glasögon, är vid god fysik och tros vara iklädd ljusblå jeansliknande byxor samt grön-beige jacka av äldre modell. 

Polis har sedan försvinnandet arbetat med ett eftersöksarbete, dels närsök vid platser där kvinnan bor, dels på andra ställen där hon kan tänkas ha rört sig. Kontroller med sjukvård m.m. har inte gett något resultat och inte heller kontakt med lokaltrafiken. 

Polisen är väldigt angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se kvinnan ombeds att omedelbart ringa polisen på 112, begär därefter polisens regionledningscentral Öst.

Uppdatering 19:35

En polispatrull har anträffat kvinnan i stadsdelen Borenshult. Kvinnan är vid god vigör. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.