30 maj 05:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 23.18 Göteborg, hot mot tjänsteman
En bussförare larmar från en buss i kollektivtrafiken som ska befinna sig vid hållplats Högsboleden. En eller två gärningsmän ska ha hotat föraren med kniv. De två gärningsmännen ska dock ha lämnat bussen och försvunnit från platsen. Inga kända personskador. Polis åker till platsen och söker efter de båda gärningsmännen. Polisen genomför även kontroller av flera personer, dock utan att någon grips. Anledningen till hotet har inte framkommit i avrapporteringen till RLC. Gärningsmännen uppgavs var maskerade med munskydd.  

Kl 03.40 Trollhättan, misstänkt grovt rattfylleri mm
Polisen får larm om att en bil kör i fel färdriktning på E45 vid Sjuntorp. Bilen har krockskador och en lös stötfångare enligt vittne till händelsen. Bilen framförs i övrigt väldigt vårdslöst, fort och vinglar över vägen. Polis larmas och man kan stoppa den aktuella bilen norr om Sjuntorpsrondellen. Bilen körs av en kvinna som får blåsa. Hon medtogs sedan misstänkt för grovt rattfylleri. Hon misstänks även för grov vårdslöshet i trafik. Efter provtagning så överlämnas kvinna för vårdbedömning på sjukhus.  

Kl 04.19 Härryda, rattfylleri, grov olovlig körning mm
polisen får larm via väktare om en sovande man i en bil vid Flygplatsvägen. Bilen ska i övrigt innehålla div. olika typer av gods. Polis och ambulans åker till platsen, mannen visar olika typer av tecken av påverkan. På plats medger mannen att han är narkotikapåverkad och att han ska ha kört bilen själv. Föraren medtogs för provtagning misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott samt brott av knivlagen. Godset i bilen kommer att kontrolleras. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.