30 maj 06:56, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Monica Bergström.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Skottlossning - Jönköping

23:23 Polisen larmades till Pegasusgatan i Jönköping med anledning av en misstänkt skottlossning som inträffat utomhus. Polisen kontaktades av personer som hört höga smällar i området.

Flera polispatruller åkte till platsen och en misstänkt brottsplats spärrades av. Polisen har funnit tecken på att en skottlossning har inträffat. På grund av pågående förundersökning kommer polisen i nuläget inte precisera vilka tecken det handlar om. Vid 03:45-tiden hävdes avspärrningen.

Polisen har inte påträffat någon skadad person. 

Polisen har pratat med flera personer som befunnit sig i närområdet för att få en bättre bild av vad som har inträffat.

Polisen vill komma i kontakt med fler personer som vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. I nuläget finns ingen misstänkt och ingen målsägande i ärendet.

Kvinna gripen misstänkt för inbrott, Vetlanda kommun

01:21 Polisen larmades till en obemannad butik i Myresjö med anledning av ett inbrott. Flera personer ska ha tagit sig in i butiken och stulit gods. Sedan ska personerna lämnat platsen i en bil. Vad som stulits är inte preciserat i nuläget.

Polisen inledde en förundersökning gällande stöld genom inbrott. Den aktuella bilen påträffades senare av polis och i anslutning till bilen påträffades en kvinna som misstänks för att vara involverad i brottet. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, anhölls efter åklagarbeslut.   

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.