04 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

02.22 Uddevalla, brand
På Skridskogatan har det börjat brinna i en garagelänga. Sex stycken garage har blivit förstörda. Det var inga bilar i garagen men en del gräsklippare och cyklar som också blivit förstörda. Inga personskador. Oklar brandorsak men polisen har spärrat av för en teknisk undersökning och inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

03.03 Tidaholm, inbrott
På Västra Drottningvägen gick larmet från en klockbutik och glaskross hördes. Väktare som kom först till platsen kunde konstatera att en ruta var krossad i butiken, dock inga personer kvar. Det är oklart vad som stulits men polisen har spärrat av butiken för en teknisk undersökning och skrivit en anmälan om stöld genom inbrott.

04.48 Alingsås, stöld/häleri samt grov olovlig körning
I Långared stoppades en lätt lastbil för kontroll. Föraren, en man i 60-årsåldern, saknade körkort och i fordonet fanns även cirka två kubikmeter diesel som misstänks vara stulet. Detta togs i beslag och en anmälan om stöld alternativt häleri samt grov olovlig körning upprättades.

Misshandel i relation - Västra Fyrbodal
Under natten har en kvinna blivit slagen i huvudet samt fått en spark på ena knät av sin pojkvän. I bostaden befann sig även barn som vaknade av händelsen. Det finns inga uppgifter om att kvinnan behövde sjukhusvård. Mannen gripen misstänkt för misshandel, olaga hot samt barnfridsbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.