04 maj 06:49, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Åsa Willsund. Till kvällen kommer Monica Bergström.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Bilbrand, Motala

23:56 Polisen larmades till Marmorvägen i Motala med anledning av en brand. Det rörde sig om en bilbrand, bilen ska ha varit övergiven. Ingen person ska ha skadats i samband med branden. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. Bilen var övertänd.

Två gripna misstänkta för grov misshandel, Åby - Norrköping

01:38 Polisen larmades till en bostad i Åby, Norrköping, med anledning av ett bråk inomhus. Flera polispatruller åkte till platsen. Två män skulle ha misshandlat en annan man. I samband med detta ska tillhyggen ha använts.

De två misstänkta gärningsmännen greps, brottsrubriceringen är grov misshandel. Samtliga inblandade är i 35-årsåldern. Inga formella förhör har kunnat genomföras på grund av männens berusningsgrad.

Den drabbade mannen fördes till sjukhus. Han var vaken och talbar men polisens presstjänst har inga övriga uppgifter om skadeläget.   

I samband med transport till polisstationen uppträdde en av de misstänkta männen aggressivt och hotfullt mot polispatrullen. Mannen misstänks nu för förgripelse mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.