Uppdaterad 04 maj 16:20

04 maj 13:23, Skottlossning, misstänkt, Eskilstuna

Larm om höga smällar på Klostergatan.

13:00 Polisen larmades till Klostergatan i centrala Eskilstuna med anledning av att flera personer hade ringt larmnumret efter att ha hört höga smällar utomhus.

Flera polispatruller var snabbt på plats.

13:17 Polis på plats pratar med personer som har befunnit sig på platsen, för att få en lägesbild över vad som har hänt. Polisen är angelägen av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om händelsen.

13:30 En plats utomhus har spärrats av och betraktas som en brottsplats. Polisen misstänker att en skottlossning kan ha skett. Ingen skadad person har lokaliserats. Polisen söker efter gärningspersonen.

13:50 Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott. Polisen misstänker att de smällar som har hörts kommer från ett skjutvapen. Teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att ske. Polisen har fortfarande inte träffat på någon skadad person, eller gripit någon misstänkt.

15.39 Avspärrningarna på platsen har hävts.

Om man har uppgifter att lämna som kan sättas i samband med den misstänkta skottlossningen är polisen mycket angelägen om att ta emot dessa. Man kan prata med poliser på plats på Klostergatan, tipsa via tipsformuläret på hemsidan eller ringa in tips. Vittnesuppgifter är mycket viktiga och kan vara avgörande.

 

Inbjudan till digital pressträff
Polisen bjuder in journalister till digital pressträff med anledning av dagens skottlossning i Eskilstuna, som i nuläget är rubricerat som försök till mord och grovt vapenbrott.

Polisen kommer att berätta om läget i ärendet just nu, samt om vilket arbete som kommer att vidtas framåt. Med på pressträffen finns också en representant från Eskilstuna kommun, med anledning av att händelsen inträffade nära Slottsskolan.

Tid: I dag onsdag 4 maj kl 16.00

Pressträffen sker via telefon. Uppkopplingsuppgifter lämnas till de journalister som har anmält sig. Anmälan görs till bjorn-l.oberg@polisen.se

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.