04 maj 18:45, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken under dagen

SKELLEFTEÅ

En nykterhetskontroll hölls i Byske vid 16-tiden. Alla kontrollerade förare var nyktra, utan några anmärkningar.

STORUMAN

Under eftermiddagen kontrollerades några trafikanter på Blå vägen, utan några anmärkningar.

UMEÅ

Strax efter kl 14 stoppades en bilist Öst på stan, efter att ha kört i bussfil. Böter utfärdades.

Vid 15-tiden hölls en trafikkontroll i Klabböle. En förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelse och en mopedist fick böter då fordonet saknade backspeglar.

Senare stoppades en bilist för kontroll på Sofiehem. Bilen hade körförbud och föraren hade använt mobiltelefon under färd. Böter utfärdades.

Under eftermiddagen kontrollerades även två A-traktorer Väst på stan. Flygande besiktningar av fordonen genomfördes på plats.

VILHELMINA

Trafikkontroll med fokus på hastighet hölls på E45/Terminalgatan under eftermiddagen. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

Därefter hölls en trafikkontroll på E45/länsväg 1067, utan några anmärkningar.

VÄNNÄS

Under eftermiddagen hölls en trafikkontroll i Tväråbäck, utan några anmärkningar. Senare stoppades en bilist för kontroll i kommunen där böter utfärdades på grund av att fordonet var avställt och hade körförbud.

Under tidig kväll kontrollerades också en A-traktor. Föraren fick böter på grund av bristfällig skylt för långsamtgående fordon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.