05 maj 05:58, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen arbetar Hans-Jörgen Ostler.

22.16 Rattfylleri, hot mot tjänsteman, Hojum, Trollhättan. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll, där föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. I samband med händelsen uttalar en passagerare i bilen, en man, hot mot polis. Han grips som misstänkt för hot mot tjänsteman, och anhålls senare av åklagare. 

22.36 Trafikolycka, väg 40 Bergsäter, Borås. Polispatrull som skickats på larm till Marks kommun kolliderar men en personbil på väg 40. Olyckan medför inga personskador, men båda fordonen bärgas från platsen. Olyckan kommer att utredas.

22.32 Rattfylleri, Hallenbergsrondellen, Skövde. Polis skickas till Hallenbergsrondellen, där en personbil kört rakt över rondellen och vidare in i ett staket. Fyra personer har färdats i bilen, och samtliga är ute ur den. Föraren, en man i 65-års åldern, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Han är även misstänkt för vårdslöshet i trafik. 

00.48 Arbetsplatsolycka, Bohus. Polis och ambulans skickas till en industri på Färjevägen, där en anställd, en kvinna, fått lut i ögonen. Hon förs med ambulans till sjukhus. Polis skriver en anmälan om arbetsplatsolycka. 

03.03 Brand, Astris gata, Göteborg. Polis och räddningstjänst skickas till Astris gata, där det brinner i flera bilar. En bil blir utbränd, och två som stått parkerade intill får brandskador. Polis skriver anmälan gällande skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt. 

03.23 Brand, Danaplatsen, Göteborg. Polis och räddningstjänst skickas till Danaplatsen, där det brinner i en bil. Tre bilar skadas i branden, samt en byggnad dit branden sprider sig. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt. 

03.38 Brand, Gamla Lundbygatan, Göteborg. Polis och räddningstjänst skickas till Gamla Lundbygatan, där det brinner i en bil. En anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.