05 maj 06:51, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

 

Under natten mot torsdagen har polisens regionledningscentral hanterat 22 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits eller omhändertagits.

00:23 SOS larmade räddningstjänst och polis till Karl Hovbergsgatan i Skiftinge, Eskilstuna. Någon hade kastat in ett brinnande föremål i en restaurang. Rastaurangen var stängd vid tidpunkten och ingen person kom till skada. En mindre brand uppstod inne i restaurangen men kunde snabbt släckas av räddningstjänsten. Polisen har spärrat av restaurangen och en brottsplatsundersökning kommer att ske under torsdagen. Händelsen är rubricerad som mordbrand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

00:40 Polisen larmades till Trädgårdsgatan i Strängnäs. En väktare hade sett en man krossa ett butiksfönster. Väktaren kunde hålla kvar mannen, som är i 55-årsåldern, tills polis kom på plats. Mannen förhördes om händelsen och släpptes sedan. Han är misstänkt för skadegörelse. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.