05 maj 06:53, Sammanfattning natt, Värmlands län

Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer ett urval av de ärenden vi har hanterat under natten.

Stöld, Kil kl. 23.22

En man är misstänkt för förberedelse till stöld och grov olovlig körning efter att polisen hittat så kallad slangningsutrustning i den bil som mannen körde. Bilen stoppades efter ett kortare förföljande i Fagerås. Mannen, som dessutom var efterlyst för Kriminalvårdens räkning, kördes till häktet. Mannen är i 60-årsåldern.

Rattfylleri, Arvika kl. 23.32

En bilist, en man i 20-årsåldern, visar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika då han blir stoppad av en polispatrull i Dottevik. Mannen fick åka med polisen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Olaga intrång, Karlstad kl. 03.22

Två män är misstänkta för att ha tagit sig in på en skola i Färjestad. Det finns inga tecken på att männen, som är i 30- och 40-årsåldern, har brutit sig in och därför blir de misstänkta för olaga intrång.

Utöver detta har vi bland annat hanterat 2 ärenden gällande psykisk ohälsa. Vi har också hanterat 4 viltolyckor runt om i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.