05 maj 23:00, Skottlossning, misstänkt, Västerås

Polisen larmades om skottlossning.

Torsdag 5 maj vid 23-tiden larmades polisen om flera höga smällar utomhus i området kring Lövhagsgatan på Råby. Polisen kunde då inte styrka något brott eller hitta någon brottsplats.

Under helgen hämtades nya uppgifter in och bedömningen är att det har skett en skjutning utomhus i området kring Lövhagsgatan. 

En anmälan om grovt vapenbrott har upprättats och utredning pågår med bland annat informationsinhämtning genom vittnesförhör. Vidare försöker polisen ta reda på exakt vart och varför skjutningen har skett.

Det finns inga inkomna uppgifter om att någon person har kommit till skada i samband med händelsen.

Det går inte i nuläget att bekräfta att skjutningen har någon koppling till en eller flera andra händelser, som är en del som polisen rutinmässigt tittar på vid den här typen av brott. 

Polisen är angelägna om att få in information om aktuell händelse. Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se).

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.