Uppdaterad 06 maj 07:23

06 maj 07:08, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

 

Under natten mot fredagen har polisens regionledningscentral hanterat 29 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri, påverkan av narkotika eller av annan anledning.

03:38 SOS larmade polis, ambulans och polis till en bostad på Rektorsvägen i Eskilstuna med anledning av att det hade upptäckts en brand i anslutning till entrén. Räddningstjänsten kunde släcka branden. Branden misstänks vara anlagd och en utredning om mordbrand är påbörjad. Föremål som misstänks kan kopplas till branden har tagits i beslag. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

04:06 SOS larmade polis och räddningstjänst till ännu en brand. Två parkerade bilar brann på Såggatan i Torshälla. Branden hann sprida sig till en tredje bil och räddningstjänsten bedömde att spridningsrisken var hög till en intilliggande fastighet. Branden släcktes och skadorna begränsades till tre bilar. På platsen syntes spår efter brännbar vätska och polisen utreder även denna brand som mordbrand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. I utredningen kommer polisen att utreda om det kan finnas ett samband mellan denna och ovan brand på Rektorsvägen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.