07 maj 07:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

22:21, miljöbrott, Lerum
En patrull blir invinkad på Almekärrsvägen. En förbipasserande har hittat ett 30-tal säckar med djurrester. En anmälan om miljöbrott är upprättad.

22:22, trafikolycka, Munkedal
Vi får in ett larm om att en A-traktor har hamnat på taket vid Säleby. Polis och ambulans åker till platsen. Föraren och en passagerare förs till sjukhus för kontroll. Inga uppgifter om allvarligare skador. Fordonet är taget i beslag och en anmälan om olovlig körning är upprättad.

00:58, misshandel, Hjo
Vi får larm om ett bråk mellan tre personer på en krog. Polis åker till platsen. Två män och en kvinna har varit involverade i ett bråk. En av personerna har fått en tand utslagen, men i övrigt inga uppgifter om allvarligare skador och inget behov av ambulans. Patrullen skriver anmälan och motanmälan gällande misshandel.

01:42, trafikolycka, Borås
En förbipasserande ringer om en personbil som hamnat på taket längs riksväg 41. Polis och ambulans åker till platsen. Föraren förs till sjukhus i ambulans med ej livshotande skador enligt uppgift. Patrullen upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

03:38, grovt rån, Göteborg
En man blir rånad på sin bi och tillhörigheter på en mack på Exportgatan av två maskerade gärningspersoner. En av gärningspersonerna ska ha haft en pistolliknande föremål. Mannen har även blivit slagen i samband med händelsen. Inga uppgifter om allvarligare fysiska skador. En patrull kör mannen till sjukhus. Ingen misstänkt eller gripen. En anmälan om grovt rån samt tillgrepp av fortskaffningsmedel är upprättad.

04:17, rån, Göteborg
En man blir rånad på en guldkedja av tre gärningspersoner på Norra Hamngatan. Gärningspersonerna ska enligt uppgift först försökt råna mannen på hans mobil. Men mannen tog tillbaka mobilen och då blev han istället rånad på guldkedjan.  Inga uppgifter om fysiska skador. Ingen misstänkt eller gripen. En anmälan är upprättad.

06:02, misshandel, Göteborg
Två personer bråkar på Östra Hamngatan. Polis larmas till platsen. En av personerna omhändertas för berusning och är samtidigt misstänkt för misshandel samt narkotikabrott eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.