07 maj 07:53, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:19 Polisen blev kontaktad av en person som noterat en vinglig bilist på E4 i närheten av trafikplats 90, Vaggeryd Norra. Senare påträffade en polispatrull den aktuella bilisten och stoppade fordonet, detta skedde i höjd med Torsvik, Jönköping. Föraren, en man i 35-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han är misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk. Han fick följa med för provtagning.

00:33 Polisen larmades till riksväg 26 i Mullsjö med anledning av en viltolycka. En personbil kolliderade med en älg. Ingen person ska ha skadats fysiskt. Älgen försvann från platsen. Inga misstankar om brott.

03:54 Polisen fick vetskap om en misshandel som hade inträffade tidigare. Strax efter klockan 02:00 ska en man ha blivit misshandlad av, för honom, okända gärningsmän. Misshandeln ska ha inträffat utomhus på Skolgatan i Jönköping. Ungefär 5-6 personer ska ha konfronterat mannen och misshandlat honom. Den drabbade mannen, som är i 30-årsåldern, var inte i behov av akut sjukvård. Händelsen rubriceras som misshandel, det finns ingen misstänkt för brottet.  

05:39 Polisen larmades om ett personrån som inträffat utomhus i Taberg, Jönköping. Tre gärningspersoner ska ha rånat en man på hans tillhörigheter, han har bland annat blivit av med sin telefon. Den drabbade mannen är i 30-årsåldern. Händelsen rubriceras som rån, det finns ingen misstänkt i nuläget. Polisens presstjänst har inga uppgifter om mannens eventuella personskador.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.