07 maj 07:53, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 70 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Bilist kolliderade med älg, Katrineholms kommun

22:14 Polisen larmades till länsväg 214 i höjd med Äsköping, Katrineholm, med anledning av en trafikolycka. En bilist hade kolliderat med en älg.

Föraren, en man i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk. Han fördes till sjukhus för kontroll. Älgen dog.  

Två anhållna misstänkta för grov misshandel, Strängnäs

23:01 Polisen larmades till Gyllenhjelmstorget i centrala Strängnäs med anledning av en misshandel. En man, som är i 35-årsåldern, hade blivit misshandlad av flera personer med tillhygge/tillhyggen.

Misshandeln ska ha inträffat utomhus, den misstänkta brottsplatsen spärrades av. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. Händelsen rubriceras som grov misshandel, fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Två tonåriga killar, som är under 18 år, greps. Tidigt på lördagsmorgonen anhölls killarna efter beslut från åklagare.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.