07 maj 08:26, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har totalt nio personer i länet omhändertagits för fylleri. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:59 Rattfylleri, Sollefteå
Polisen stoppar och kontrollerar ett fordon i trakterna av Sollefteå. Misstanke om rattfylleri uppstår. Föraren, en man, misstänks för rattfylleri och olovlig körning. Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00:24 Trafikbrott, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor på Norrmalm i Sundsvall. Föraren får en ordningsbot då han har kört där fordonstrafiken är otillåten.

00:41 Grov misshandel, Örnsköldsvik
Under natten beordras polisen till ett ungdomshem i Örnsköldsviks kommun med anledning av en misshandel. Tre personer i övre tonåren ska ha blivit misshandlade av okända gärningspersoner. En av målsägandena förs till sjukvård, skadeläget är oklart.
Anmälan upprättas gällande två fall av grov misshandel samt ett fall av misshandel. Ingen person är frihetsberövad i ärendet. 

01:24 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till Stenstan med anledning av en misshandel. En man uppges ha blivit misshandlad av flera gärningspersoner, de finns inte kvar när polisen kommer till platsen. Förhör hålls och anmälan om misshandel upprättas. Det är oklart om målsäganden behöver uppsöka sjukvård. Ingen är frihetsberövad i ärendet. 

02:07 Förargelseväckande beteende, Örnsköldsvik
Polisen utfärdar ordningsbot till en man som har urinerat offentligt på Hästmarksvägen i Örnsköldsvik.

02:30 Brand, Sollefteå
Polisen larmas gällande en bilbrand i trakterna av Ramsele, Sollefteå. Det finns inga uppgifter om att någon person har kommit till skada. Polisen har varit på plats tillsammans med räddningstjänsten. Brandorsaken ska utredas.

04:17 Rattfylleri, Örnsköldsvik
Polisen stoppar och kontrollerar ett mindre motorfordon. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning och förhör. Anmälan gällande rattfylleri upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.