08 maj 01:48, Stöld, Stockholm

I Ålsten stal gärningspersoner en moped och försökte stjäla en annan.

Poliserna som var på plats har fått fram information om att det var fem gärningspersoner som stal en moped samt försökte stjäla en moped i Ålsten. Båda mopederna stod parkerade på en villa tomt, den moped som stals kvarlämnades av gärningspersonerna i närområdet. Polisen har sett till att ägaren har fått tillbaka mopeden.

I sökandet efter gärningspersonerna användes bland annat hundpatrull som spårade upp två yngre män som är till en början greps misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Gripandet hävdes efter identifiering och de två gärningspersonerna kördes hem till sina vårdnadshavare. De är fortfarande misstänkta för brotten, i och med att båda är under 18 år kommer ärendet utredas enligt lag med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.